TK Knives

Nože ruční výroby s odkazem na tradici japonských mistrů posunuté na úroveň technické dokonalosti.

© 2014 TK Knives s.r.o.

Kontakt

info.tkknives@gmail.com
info@tkknives.com

David Michalík – Jednatel
+420 737 049 962

Robert Chromčák – Jednatel
+420 777 580 561

  • DSC_0040
  • DSC_0036
  • DSC_0014

Po staletí je japonský nůž Sashimi jeden z nejpoužívanějších nožů v japonské kuchyni. TK Knives tomuto ručně dělanému noži vnuklo nový rozměr. Je to jeden z nejobtížněji vyrobitelných nožů.

Nepřekonatelná ostrost

Vysoký plochý jednostranný výbrus, který je naleštěn jako zrcadlo ukazuje jak zkušený musí nožíř být, aby vše bylo přesné, dokonalé a líbivé. Na rozdíl od tradičních “sushi nožů” jsme tento výbrus udělali vyšší, aby nůž pronikal potravinami lépe než břitva. Použili jsme prvotřídní prémiovou ocel RWL-34, zakalenou na těžko dosažitelných 63.5HRC, tvrdost, která se těsně blíží pilníku na kov! Perfektní vyvážení nože vytváří pocit neuvěřitelné lehkosti a pomáhá velmi svižné a dynamické práci profesionálních kucahřů i přes délku nože, která přesahuje 35 cm. Lehkost nože je doplněna velmi složitě proveditelným dutým výbrusem na druhé straně a tak přichází do kontaktu s potravinou pouze takřka neviditelné tenké ostří a noži nepřekáží v cestě skoro nic (vrcholový úhel výrusu vychází na 4°!!!).

Pohodlí při práci

Velmi důsledně jsme promysleli ergonomii rukojeti tak, aby se nůž držel bezkonkurenčně pohodlně, přitom umožňoval množství různých úchopů při proměnlivé práci v kuchyni a rukojeť nezavázela. Oblázkově zaoblená ze dřeva Cocobolo, podložená novým stříbrem, které ve spojení s přesnými linkami a lesklým ostřím doplňuje precizní, minimalistický design. Noži Sashimi se v japonsku přezdívá “král nožů” právě kvůli tomu, jak složitá je jeho výroba a jak zkušený musí být nožíř, aby vše dopadlo jak má, vše při tloušťce 2-3 mm. My jsme tohoto krále nožů posunuli ještě dál použitím nejmodernějších materiálů a technologií.