TK Knives

Nože ruční výroby s odkazem na tradici japonských mistrů posunuté na úroveň technické dokonalosti.

© 2014 TK Knives s.r.o.

Kontakt

info.tkknives@gmail.com
info@tkknives.com

David Michalík – Jednatel
+420 737 049 962

Robert Chromčák – Jednatel
+420 777 580 561

  • IMG_0321
  • IMG_0357
  • 15 - UsTrP73
  • IMAG0781
  • PAB_1006-Modifica
  • PAB_1165-Modifica
  • Naule
  • Naule

Designován do přírody

Naule je jednoduchý, ale maximálně praktický nůž. Jeho místo je hluboko v přírodě, kde se z něj stává nůž s naprostým přehledem. Rukojeť přesně a ergonomicky vytvarována na ruku zákazníka vyrobena z tisíce let starého bahenního dubu (světlejší dřevo na fotkách Americký Ořech). Šířka, tloušťka a délka čepele byla detailně koncipována s výsledkem neuvěřitelné řezivosti a při zachování celkové pevnosti nože. Při výrobě Naule jsme se soustředili na maximální funkčnost nože a spojili s ní až archaickou uměleckou hodnotu. Vzali jsme nůž a vtiskli do něj jedinečný element TK Knives spolu s maximální kvalitou, kterou jsme schopni dodat pro daný účel.

Mohutný, ale precizní

Úhel výbrusu je tak malý, že se blíží břitvě a přitom stále je nůž dostatečně houževnatý na drsné zacházení. Opět musím zmínit kvality námi používané oceli a tepelného zpracování, které tento nůž posouvají mezi světovou špičku. Často oceli, které se dobře prodávají, dobře znějí, jsou vyvyšovány jako nejlepší možnost, nedosahují takových kvalit jako tato (název oceli a způsob zpracování jsou tajemstvími TK) a nebyli bychom dost odvážní na to, abychom ručili za nůž doživotní zárukou. Zde strach ze selhání nemáme, máme však jistotu, že tato ocel předčí nože světově pokládané za nejlepší. Naše možnosti, zkušenosti, vědecké poznání a přístup k materiálům budou v rukou zákazníků mluvit za své.

Stvořen pro výzvy

Vždy je těžké představovat schopnosti nožů pouze slovy. Za sebe můžu říct pouze to, že nad schopnostmi Naule jsem žasl. Po zakalení na otestování pevnosti, jsem špičkou nože mlátil o zeď naplocho, přirozeně, bez jediného dopadu na nůž. Ať už uštípnutí velmi jemné špičky nebo jakéhokoli poškození jinde. Díky velmi malé zrnitosti oceli, kalené na příjemných cca 60HRC, lze nůž nabrousit do těžko dosažitelné ostrosti jinde a i poté bez problémů zvládne jakoukoliv výzvu, která na něj dopadne. Po dlouhé staletí ověřený tvar čepele je přizpůsoben všem úlohám, které v přírodě můžou nastat.