TK Knives

Nože ruční výroby s odkazem na tradici japonských mistrů posunuté na úroveň technické dokonalosti.

© 2014 TK Knives s.r.o.

Kontakt

info.tkknives@gmail.com
info@tkknives.com

David Michalík – Jednatel
+420 737 049 962

Robert Chromčák – Jednatel
+420 777 580 561

Odolný…

Nůž se jménem “Stříbrná bříza”. Nože jsou stoprocentně ruční práce, na tomhle kusu bylo stráveno okolo 60ti hodin čisté práce. Dokonalost je pouze strojová, naše nože jsou řemeslný skvost. Chceme, aby následný majitel měl s nožem vztah, aby ho poznal a respektoval a nůž mu byl vždy věrným a nepostradatelným pomocníkem, na kterého se může vždy spolehnout. Vyrábíme nože s duší. Rukojeť je vyrobena z afrického ebenu, který po olejové lázni prodělal kozervaci šelakem rubínem, což je pryskyřice afrického kůrovce, který ji používá na ochranu svých vajíček proti vlivům okolí. Další materiály na rukojeť jsou mimo jiné nerez ocel, fíbr a titan. Který je nenápadný, schovaný pod nerez ocelí, odhalen pouze zčásti na hřbetě, začátku čepele a vespod způsobující takový poslední “nice touch”.

…Tvrdohlavý…

Nůž je vyroben z oceli SB1 kalené na 59HRC pro dosažení vyrovnaného, perfektního vyvážení mezi tvrdostí a pevností. Ocel SB1 je naprostá špička mezi nerezovými ocelemi. Čepel i další ocelové části jsou dlouhodobě leštěny kvůli designu i kvůli zesílení korozní odolnosti. Tvar čepele je nazýván “drop point” s delším “bříškem”, aby nůž byl perfektně použitelný pro stahovnání kvůli čehož byl také zvolen “V” výbrus v celé šířce čepele jejiž tloušťka je 5,2 mm. Nože dodáváme stylově zabalené v krabičkách vyrobené na zakázku přímo pro nůž a s ručně malovaným logem z důvodu ochrany nože proti poškození při přepravě a také z důvodu možnosti dalšího použití krabiíčky nebo jejího vystavení.

… Elegantní

Zámerně nechávame drobné nedodělky na ne tak výrazných částech nože, aby bylo vždy zřejmé odkud nůž vzešel. Z ruční práce. Nechceme napodobovat stroj. V japonštině se tomuhle říká hammon v angličtině ridge line. Tenhle nůž je OSTRÝ. Broušený ručně diamantem. Při neopatrném zacházení vzniká silné nebezpečí. Při focení v softboxu (bílé osvětlené pozadí ve tvaru zaoblené kostky velké tak 1x1m), když jsem jej opatrně vytahoval ostřím nahoru, jemně jsem zavadil špičkou o okrajový šév bílé látky, dotek jsem necítil, pak jsem ale slyšel křik fotografky, šév byl napůl. Věnujeme obrovské úsilí do každé z částí výroby nože, aby nůž nebyl jen praktická věc, nejstarší řezný nástroj ale i ozdoba, elegantní šperk. První zakázkový nůž této společnosti.